keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Jouluiset Piparkakkucupcaket



piparkakkucupcakes



Mums mums! Kyllä vain, piparkakkucupcakesit eli kuppikakut maistuvat yhtä makoisilta kuin miltä ne näyttävät! 

Cupcakesit ovat sitä lajia, että olin jo kauan miettinyt, että niitä pitäisi tehdä, mutta jostain syystä ajatus oli aina vain lykkääntynyt. Olin kaiketi ajatellut, että ne olisi jollain lailla vaikeita tehdä, mutta ei tosiaan. Ja itse asiassa kuppikakuthan ovat vain hienostuneempi versio perinteisistä muffineista.

Mikä sai minut vihdoinkin leipomaan näitä? Oikeastaan sain leivontainnostuksen siitä, kun ystäväni lähetti linkin kyseisiin kuppikakkuihin, joita päätti itse kokeilla. No kuppikakuthan näyttivät niin herkullisilta ja helpoilta tehdä, että päätin kokeilla ja leipaista niitä syntymäpäivieni kunniaksi! 

Jeps, vuosi tuli taas ikään lisää ja rypyiltähän ei voi välttyä - ryppyjä voi toki saada sileämmiksi syömällä lisää kuppikakkuja ja muita leivonnaisia... :D

Sisareni oli tulossa syntymäpäiväkylään kahden alle kouluikäisen tyttärensä kanssa, ja ajatus osui nappiin - tytöt pitivät kuppikakuista kovin! Maku on herkullinen kyllä, mutta päällyskreemi on Todella makea. 6-vuotias sisarentyttäreni tokaisikin (ison, vaikka pienempiäkin oli tarjolla) kuppikakun syötyään, että: "Miks nää on näin makeita!?" :D Sieltä se tuli suoraan lapsen suusta, kuten totuuksilla on tapana.

Kuppikakkujen kreemistä tuli pinkkiä ja mansikkaista, sillä tavallinen tomusokeripaketti loppui kesken leivonnan ja korvasin 0,5 dl tomusokerista mansikanmakuisella, pinkillä tomusokerilla. Lisäsin sekaan vielä vähän punaista pastaväriä, jotta väristä tuli riittävän pinkki. Aavistuksen mansikkaan taittuva päälliskreemi sopi (ihme kyllä) erittäin hyvin joulun makujen kanssa!

Koska päällyskreemi ei mielestäni ole näiden kuppikakkujen "se juttu" muuten kuin ulkonäöllisesti, niin mietin jo, että näitä voisi tehdä uudelleen niin, että korvaan kreemin ihan vain pikeerillä tai sokeri-vesikuorrutteella. Toimii varmaan hyvin niinkin!

Minulla ei ole cupcake-peltiä eikä -vuokia, joten paistoin omani muffinivuoissa, kaksi päällekkäin. Pysyivät kasassa ihan ok. Kuppikakkuja voi tehdä mineinä, kuten alkuperäisohjeessa, tai sitten normikokoisena. Minulla oli pienehköjä ja keskikokoisia, ja niitä tuli yhteensä 15 kpl. Lopullinen määrä riippuukin vuokien koosta. Alkuperäisohje on täältä.



Pienet herkkusuut kävivät oitis kiinni suurempiin kuppikakkuihin! :D



JOULUISET PIPARKAKKUCUPCAKET (n. 15 kpl)


100 g voita
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl tummaa ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl piparkakkumaustetta (ohje postauksen lopussa)
1 dl piparkakkumurua

Sulata voi, sekoita joukkoon jugurtti ja munat, vatkaa kevyesti. 
Sekoita kuivat aineet (paitsi piparkakkumurut) keskenään, lisää taikinan sekaan, sekoita. 
Murskaa piparkakkuja 1 desilitran verran, ja sekoita ne vielä kevyesti nostellen taikinan joukkoon.
Annostele kaksinkertaisiin muffinivuokiin (jos et omista kuppikakkumuotteja ja -peltejä), paista 175 asteessa n. 20 min ja anna jäähtyä. 

Koristele cupcake-kreemillä tai sokeri-vesikuorrutteella + nonparelleilla :-)



CUPCAKE-KREEMI

50 g voita
4 dl tomusokeria
150 g Philadelphia-tuorejuustoa

(halutessasi pastaväriä)
+ erilaisia nonparelleja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri (tästä tulee alkuun semmoista hieman hiutalemaista mössöä, ettet ihmettele), lisää kylmä tuorejuusto ja jatka vaahdottamista. Seos kuohkeutuu ihanan ilmavaksi vaahdoksi, jonka voit värjätä halutessasi eriväriseksi. 



piparkakkucupcakes

Tässä on vielä helppo Kotivinkistä bongattu ohje itsetehtyyn piparkakkumausteeseen:

PIPARKAKKUMAUSTE


2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta

Sekoita aineet keskenään ja säilytä ilmatiivissä rasiassa. Valmista piparkakkumaustetta tulee tästä yhteensä kaksi ruokalusikallista. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...