keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Todella mehevä Porkkanakakku (glut.)


porkkanakakku, gluteeniton


Leivoin isänpäivän kahvipöytään mitäs muutakaan kuin kihlattuni suosikkia, porkkanakakkua. Tavallisesti teen taikinan vehnäjauhoihin, mutta koska vehnäjauhot aiheuttavat toisinaan vatsanväänteitä, päätin ottaa riskin ja tein kakun gluteenittomana

Ja kyllä kannatti! Jopa äitini ihmetteli kakun täydellistä koostumusta, etenkin kun tuote on gluteeniton. Gluteenittomista leivonnaisista kun tuppaa herkästi tulemaan liian kuivaa höttöä, joka ei pysy kasassa millään tai sitten semmoista kittiä, jota ei saa palasiksi Erkkikään.

Toki kakkuun tulee huomattava määrä öljyä, jolla on varmasti vaikutusta kakun mehevyyteen. Mietinkin, voisiko öljyn korvata voilla, vai kärsiikö rakenne etenkin jääkaapissa, jossa voi kovettuu. Onko kenelläkään kokemuksia? 

Leivoin kakkupohjan lauantaina ja levitin päällisen sunnuntaina juuri ennen kahvittelua. Parasta kakku oli kyllä maanantaina! Eli kannattaa antaa kakulle aikaa, vaikka se onkin vaikeaa.


TODELLA MEHEVÄ PORKKANAKAKKU (glut.)

n. 20 palaa


250 g porkkanoita
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl ruokokidesokeria (tai kookossokeria)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen (kristalli)suolaa
2 tl kanelia
2 tl psylliumia
2 dl mantelijauhoa
1 dl kaurajauhoa
1 dl perunajauhoa
0,75 dl maissitärkkelystä
2,75 dl öljyä

kuorrute:
35 g  huoneenlämpöistä voita
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 sitruunan raastettu kuori
(pähkinärouhetta)

Laita uuni lämpenemään 180-asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne munavaahdon joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja öljy, sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperitetulle n. 27 cm x 27 cm -kokoiselle, reunalliselle uunipellille tai vastaavan kokoiseen uunivuokaan.

Paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä, ja leikkaa kakku valmiiksi paloiksi ennen kuorrutteen levittämistä.

Kuorrute: vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kuohkeaksi sähkövatkaimella, sekoita joukkoon loput aineet. Levitä kuorrute pohjan päälle, tee uudelleen "palaviillot" ja koristele halutessasi pähkinärouheella tai tee kuorrutteen pintaan haarukalla raitoja. 

Säilytä kylmässä, JOS kakkua jää yli... ;-)


gluteeniton porkkanakakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...