keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Quiche Lorraine, the Kinkkupiirakka


quiche lorraine, kinkkupiiras, leivonta
Quiche Lorraine, todella hyvä valinta suolaisen nälkään ja kahvipöytään!

Tässä tulee nyt se ohje, jonka lupasin taannoin (linkki) laittaa. 

Quiche Lorraine, ja tällä ohjeella tulee kyllä parasta kinkkupiirasta mitä maa päällään kantaa! Tiedän, että ne, jotka ovat tätä meillä maistaneet (ja niitä on monta), ovat samaa mieltä! ;)

Vaikka suolaiset piirakat ovat itse asiassa minun bravuurini, niin tämän leipoo meillä aina siippa. Sopii minulle paremmin kuin hyvin! :P Aion kyllä laittaa tänne myöhemmin myös ne omat piirakkaspesiaalini erilaisine pohjavaihtoehtoineen. 

Siipan juju on kinkun ja purjon esipaistamisessa, mikä tuo täytteiden maut erinomaisesti esiin. Alkuperäisessä ohjeessa (maku.fi-sivuilla) tätä vaihetta ei ole, ja ohjetta on muutenkin vähän modifioitu. 

Varaudu siihen, että koko piirakka menee kerralla, vaikka syöjiä olisi vain muutama... Suosittelenkin leipomaan suuremmalle poppoolle useamman piiraan!



Quiche Lorraine


pohja:
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

täyte:
0,5 kpl purjoa
300 g palvikinkkua
1 prk kermaviiliä (ei light!)
1,5 dl ranskankermaa (ei light!)
3 munaa
150 g Emmental-juustoraastetta (ei light!)
0,5 tl mustapippuria
timjamia

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää suola + vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Voitele piirasvuoka (halkaisija n. 24 senttiä) ja painele taikina vuokaan (reunoille myös) jauhotetuin käsin. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200-asteessa 10-15 min.

Valmista täyte pohjataikinan paistuessa:
Leikkaa purjo ja palvikinkku pieniksi suikaleiksi ja paista kevyesti voissa. Tämä on olennainen juttu, sillä muuten purjosta irtoaa uunissa nestettä ja täytteestä tulee liian löysä. Sekoita purjo-palvikinkkuseos muiden aineiden kanssa keskenään ja kaada seos puolikypsän pohjan päälle. Jatka paistamista uunin alatasolla n. 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.



Lupaan, ettet tule pettymään! :P



quiche lorraine, kinkkupiirakka, herrasväki ja pikkuleivät
 Quiche Lorraine tuli syötyä samana iltana viimeistä murua myöten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...