perjantai 18. marraskuuta 2016

Mustikka-kookosvispi & Puolukka-kanelivispi (glut.)

mustikka, kookos, vispipuuro
Mustikka-kookosvispi valmiina nautittavaksi! 

Lapsena suurinta herkkuani oli vispipuuro. Se oli ihanan pinkkiä, ihanan kuohkeaa ja ihanan makuista! Äidin ja mummon vispipuurot olivat erilaisia, mutta molemmat hyviä. Vispipuuro oli parasta kylmän maidon kera. 

Kotoa pois muutettuani vispipuuroa on tullut tehtyä harvemmin. Ehkä siksi, että mannaryynit eivät kuulu ruokakaappini perusvarustukseen. Sen sijaan chiansiemenet kuuluvat. Ja koska chiansiemenet ovat tuhat kertaa terveellisempiä kuin mannaryynit, niin olen alkanut tekemään vispipuuroa chiansiemenistä.



CHIA


Jos joku ei vielä tiedä mikä chiansiemen on, niin suosittelen googlaamaan, sieltä saa parhaimman vastauksen. Lyhyesti: huipputerveellinen, omegakolmosia, kuituja, hivenaineita & protskuja sisältävä siemen, jota saa ostettua ihan perusmarketista.


Chia myös hyytelöityy herkästi, eli siemenet imevät nestettä erinomaisesti. Sitä kannattaakin käyttää aina nesteeseen liotettuna, kuten chiavispipuurossa. Minulla on yleensä aina jääkaapissa chiahyytelöä valmiina odottamassa - sitä kun voi sekoittaa esim. jugurtin tai puuron sekaan. Parasta tulee Oatlyn suklaakaurajuomaan tai mangokaurajuomaan sekoitettuna!


Peruschiahyytelön ohje on 1-1,5 rkl chiansiemeniä 1 dl nestettä kohden. 


Pitää vain muistaa se, että hyytelö vaatii hieman aikaa, ja sitä pitää sekoittaa huolellisesti 10 minuutin kuluttua siitä, kun hyytelön laittaa vähintään 20 minuutiksi tekeytymään jääkaappiin. Tätä perushyytelöä voi hyvin käyttää myös näissä chiavispeissä. Omissani käytin tällä kertaa ihan kunnon kuohukermaa, nam!




mustikka, kookos, vispipuuro, chia
Mustikka-kookosvipsin ainesosat


MUSTIKKA-KOOKOSVISPI (glut.)


1 dl kuohukermaa (muukin neste käy)

1 rkl chiansiemeniä
1 pieni banaani
1 dl jäisiä mustikoita
1 rkl kookoshiutaleita

Liota chiansiemeniä kermassa n. 20 min (jääkaapissa), sekoita puolivälissä. Lisää sekaan pieni banaani, jäiset mustikat ja kookoshiutaleet. Soseuta seos sauvasekoittimella. Valmis! :)


PUOLUKKA-KANELIVISPI (glut.)


1 dl kuohukermaa (tai muuta nestettä)

1 rkl chiansiemeniä
1 pieniä banaani
1 dl jäisiä puolukoita
1 tl kanelia

Sama valmistusohje kuin Mustikka-kookosvispissä.



puolukka, kaneli, chia, vispipuuro
Pian saadaan puolukka-kanelivispiä!


Kuten huomaat, ainesosia voi varioida miten haluaa, kunhan pääraaka-aine on jäistä. 
Aion kokeilla ainakin vadelmavispiä, mangovispiä, mustaherukkavispiä, jne. 


chia, puolukka, vispipuuro
Puolukka-kanelivispi valmiina!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...