maanantai 7. marraskuuta 2016

Sekoitettava suklaakakku, eli Paholaisen kakku


suklaakakku paholaisenkakku











Äitini rimpautti tänään kesken päivän kysyen, voisivatko he tulla iskän kanssa töidensä jälkeen rakasta tytärtämme morjestamaan, kun ei olla vähään aikaan nähty. "Sopiiko?" "Tottakai." Ja pöytäänhän piti saada apetta.

Päätin leipoa nopsaan suklaakakun, jonka ohje on ollut reseptikirjassani vuosia. Kakku on monessakin mielessä hyvä: se onnistuu aina, se on helppo (lempiadjektiivini!), se tehdään perusaineksista (joita on aina kaapissa - kuva myöhemmin), se on iiihanan suklainen, ja mitähän vielä - kakku paranee vanhetessaan! ;)

Ja sehän on Paholaisen kakku, jonka erikoisuus piilee siinä, että ainesosat vain sekoitetaan keskenään. Ei vispailuja eikä vatkailuja. Leipomisen pitää olla simppeliä, ja siksi useat jakamani ohjeet ovat todella yksinkertaisia. Kakku onnistuu keneltä vain, believe me.



Paholaisen kakun ainesosat

Paholaisen kakku

5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 dl kaakaota
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
---
2 munaa
2 dl maitoa
1 dl sulaa voita (=100 g)

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita sekaan munat (okei, riko niiden rakennetta vähän rikki vaikka kahvikupissa haarukalla, niin taikinaa on helpompi käsitellä) & maito, ja niiden jälkeen voisula. Voisula vasta sitten, kun munat ja maito ovat sekoittuneet kunnolla taikinaan. 
Voitele kakkuvuoka ja kaada seos siihen. 
Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.



kahvipöytä kahvihyvä paholaisenkakku


2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa kakkua! Toinen puolisko väitti, että tässä ois fazerin sinistä :D t. Leena

    VastaaPoista
  2. Kiitos Leena palautteesta! :) Jaa että Fazerin Sinistä, hahhahhaaa! :D Kaakaolla saa ihmeitä aikaan! ;)

    VastaaPoista

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...