maanantai 14. marraskuuta 2016

Blinipannari - blinit nopeasti ja helposti!



blinipannari, blinit, pannukakku


Blinit kuuluvat lempiherkkujeni joukkoon. Asuessamme Helsingissä kävimme usein nauttimassa eri ravintoloiden blineistä etenkin kevättalven bliniviikoilla. Myös laivojen buffeteissa blinit ja mädit ovat valloittaneet lautaseni jo kauan.

Kotona blinejä ei ole tullut syystä tai toisesta tehtyä. Ehkä siksi, että Helsingin ravintoloiden blinitarjonta on ollut sen verran hyvää, ehkä siksi, että yhdistän blinit valurautapannuun ja kohtuuttoman pitkään ja hikiseen aikaan lieden ääressä... 

Muistan, että ainakin Elitessä ja Zetorissa perusblinien työläys oli ratkaistu yhdellä, isolla jättiblinillä. Se on toiminut ravintolassa hyvin, mutta ei niin hyvin, että olisin tehnyt jättiblinejä kotona.

Ja sitten asiaan. Tilasin taannoin Gloria-lehden ihan vain hyvien tilaajalahjojen tähden. Pakettiin kuului mm. Glorian Ruoka & Viinin 100 PARASTA -kirja. "Takuuvarman reseptit, jotka tekevät sinusta entistä paremman (ja rennomman) kokin." Kirjaa oli myös hehkutettu eri foorumeilla, joten se oli saatava! 

Gloria, keittokirja
Glorian ruoka & viini: 100 PARASTA


Noudettuani tilaajalahjan Postista yllätyin positiivisesti! Ohjeet ovat toden totta mielenkiintoisia ja helppoja, mutta myös aivan uudella aikakaudella! Eri raaka-aineita on yhdistetty perinteistä poiketen. Samaan sarjaan kuuluu myös Blinipannari, jota oli pakko päästä heti testaamaan. Ja mikäs sen maukkaampaa isänpäivän aamukahvipöydässä kuin lämmin Blinipannari & Porkkanakakkuleivokset, joista postaus myöhemmin. 


blinipannari, porkkanakakku
Isänpäivän kahviherkut: Blinipannari & Porkkanakakkuleivokset (glut.)

Blinipannari on helppo tehdä, ei turhaa tussausta kuuman lieden ääressä, kerralla tulee kunnon satsi ja maku ON kohdillaan. Tosin seuraavalla kerralla aion heittää sekaan hieman enemmän suolaa ja valelen pannarin vielä voisulalla uunista sen otettuani. Mietimme myös semmoista vaihtoehtoa, että pannarista voisi ottaa muotilla pikkupannareita ja kasata ne oman mielensä mukaan. Mutta, tuo pannarimallikin toimii Todella hyvin!


BLINIPANNARI


7 dl maitoa
1 prk kermaviiliä
25 g tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3 kananmunaa
25g voisulaa

SITRUUNASMETANA
1 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunanmehua
0,5 ruukkua tilliä
2 prk (240 g) smetanaa tai ranskankermaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä

PÄÄLLE
1 punasipuli
300 g kylmäsavulohta tai jokiravunpyrstöjä
100 g mätiä
0,5 dl hienonnettua tilliä
1 rkl sitruunankuorta

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva ja liuota sekoittamalla. Lisää jauhot ja suola, sekoita tasaiseksi ja jätä seos tekeytymään liinan alle huoneenlämpöön n. tunniksi. Taikina on valmis, kun se kuplii hyvin. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.

Tee sitruunasmetana sekoittamalla kaikki aineet keskenään - siirrä jääkaappiin tekeytymään.

Sekoita taikinaan kananmunat ja voisula, kaada taikina leivinpaperitetulle, reunalliselle uunipellille. Kypsennä uunin keskiosassa n. 25 min, kunnes pannarin pinta on kullanruskea.

Anna pannarin jäähtyä hetki, ja levitä sen jälkeen pannarin pintaan sitruunasmetana ja muut täytteet. 

Tarjoile ja nauti! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...