perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulusinapit: miedon makea tai hitusen hotti



Keittelinpä tapani mukaan joulusinappeja, tällä kertaa kahta lajia. Ensimmäisestä erästä tuli miniversio, sillä sinappijauhetta oli purkin pohjalla vain jämät. Mutta kivempi näin päin, onpahan mitä maistella kinkkuleipien päällä - tein nimittäin toisesta sinapista makean ja toisesta hotin.

Sinapin tekeminen on muuten mitä yksinkertaisinta puuhaa. Jos kynnys on jostain syystä korkealla, niin tämän postauksen luettuasi kynnystä ei ole ollenkaan.

Sinappireseptejä on netti pullollaan, ja ilmeisesti en ole vielä löytänyt täydellistä sinappiohjetta, sillä uusia ohjeita tulee selattua joka vuosi. 

Tein tuon miedon sinapin (jota on tasan yksi pieni purkki sinisellä kannella kuvassa) uudella ohjeella, reseptin bongasin Kaksplussan keskustelupalstalta... :D Hottis löytyi vanhasta reseptikirjastani, ja vaikka etikkaa ja konjakkia laittaa kuinka vähän, niin kyseinen sinappi on aina hottia. Ja hyvä niin! 

Tuossa juuri tein pientä makutestiä, mutten osaa valita sinapeista voittajaa - molemmissa on puolensa. Siitä vaan valkkaamaan mieto tai hotti, kumpi vaikuttaa paremmalta.


***


MIEDON MAKEA JOULUSINAPPI


1,5 dl Colman's sinappijauhetta
1,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl viinietikkaa

Vatkaa kattilassa kerman sekaan sinappijauhe, sokeri & kananmuna. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se alkaa saostua ja kiehahtaa. Lisää jäähtyneeseen sinappiin viinietikka ja tölkitä sinappi. Anna makujen tasaantua yön yli.

***

HITUSEN HOTTI JOULUSINAPPI (sis. konjakkia)


1 tlk Colman's sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kermaa
3 rkl ruokaöljyä
ripaus suolaa
1-2 tl viinietikkaa
1-2 rkl konjakkia

Vatkaa kerman joukkoon muut aineet, paitsi viinietikka & konjakki. Kiehauta, jäähdytä, ja lisää viinietikka ja/tai konjakki. Viinietikan ja konjakin määrää säätelemällä vaikutat sinapin hottiuteen - jo 1 tl viinietikalla ja 1 rkl konjakilla tulee hottia. 
Anna makujen tasaantua seuraavaan päivään.


joulusinapit rivissä
Yksi purkki makeaa (sininen kansi) ja loput hottia (punakantiset)


Tämän myötä toivotan kaikille oikein rauhaisaa, rentouttavaa ja herkkujen täyteistä joulua! :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...