keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Mustikoilla kruunattu Valkosuklaahyydykekakku (glut.)


valkosuklaahyydykekakku, mustikat



Onnea 99-vuotias Suomi!

Tämän kakun tein ihan vain Itsenäisyyspäivää varten. Värin piti olla sinivalkoinen, tietenkin! 

Hyydykekakut ovat helppoja ja aina maukkaita. Aiemmin olen tehnyt kakkuja sellaisilla ohjeilla, joihin tulee kerman lisäksi rahkaa tai jugurttia, ja ne ovat olleet mukavan raikkaita. Tällä kertaa päätin repäistä ja valitsin ohjeen, johon tulee tuplasti kermaa... 

Kuten arvata saattaa, kakku on tuhti. Kuohukerman, vispikerman ja valkosuklaan liitto on pettämätön. En oikein tiedä kumpi on parempaa, raikkaampi jugurttipohjainen kakku, jota pystyy syömään monta palaa kerralla, vai tämmöinen raskaampi versio, jota riittää yksi annos. 

Kihlatun mukaan kakun pitääkin olla täyteläistä, jotta yksi pieni pala riittää - taidan kuitenkin tehdä seuraavan hyydykekakun rahkaan!

Alkuperäisohjeessa pintaan tulee vadelmakiille. Ajattelin, että liivate liivatteen päällä on liikaa, ja koristelin kakun pensasmustikoilla. Tiedän, eivät ole kotimaisia, mutta sitäkin näyttävämpiä! Ja kun mustikoidenkin päälle asetteli vielä (sokeriset) hopeakuulat, niin lopputulos oli kyllä upea! :)


VALKOSUKLAAHYYDYKEKAKKU (glut.)


Pohja:
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
50 g voita

Täyte:
1 prk kuohukermaa
1 prk vispikermaa
2 rkl sokeria
100 g valkosuklaata
4 liivatetta
2 rkl kiehuvaa vettä

Koristeluun mustikoita tai muita marjoja

Kuumenna pohjan ainesosia pannulla muutama minuuttia ja kaada leivinpaperitettuun n. 20 cm irtopohjavuokaan. Siirrä pohja jäähtymään jääkaappiin.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kermat & sokeri löysäksi vaahdoksi. 
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa (10 sekunnin "erissä") ja sekoita se kermavaahdon sekaan. 
Puristele liivatteet ja vispaa ne kiehuvaan veteen ja kaada (vispaa) seos ohuena nauhana valkosuklaa-kermavaahdon joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin min. 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.
Koristele kakku tuoreilla mustikoilla tai muilla marjoilla. 



sinivalkoinen, Suomi 99 vuotta, valkosuklaahyydykekakku
Suomi 99 vuotta. Sinivalkoiset kakkukahvit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...