keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Värikäs broileripiirakka

Värikäs broileripiirakka

Tein taannoin taas piirakkaa, suolaiset piirakat kun ovat suosikkejani. Tällä kertaa piirakka oli suoraan sanottuna "jämäpiirakka", eli nakkelin täytteeksi jääkaapin jämiä. Vaan piirakoiden ja pizzojenkin salaisuus onkin usein siinä, että mitä spontaanimmin ne tekee (mitä kaapista sattuu löytymään), niin sitä parempaa tuppaa tulemaan!

Olen tykästynyt Prismoissa myytäviin yrtti-pippurimaustettuihin, kokonaisiin broilereihin. Vaikka suosin yleensä maustamattomia kanoja, broilereita ja lihoja, niin tämä on poikkeus, sillä mausteseoksessa/marinadissa ei ole yhtään E-koodia, stabilointiainetta, aromivahvennetta - rakkaalla lapsella on monta nimeä... Ja broilerin maku on Todella hyvä.

Tuote on siis tässä, ja tämä ei ole maksettu mainos.

Olimme syöneet kyseistä broiskua, ja sitä oli jäänyt jäljelle jonkun verran (punnasin jämät piirakkaa ajatellen, löytyy ohjeesta). Broilerin lisäksi piirakkaan lähti mukaan nahistuneet ja valmiiksi pilkotut paprikat ilmeisesti aamupalatarpeista, purkin pohjalta kasa vihreitä oliiveja ja 4 keltaista kirsikkatomaattia. 

Tuli Todella maukas piirakka, suosittelen! Taisimme syödä piirakan kertalaakista. Pohjaan laitoin vehnäjauhojen lisäksi ruisjauhoja, joiden päiväys lähestyy uhkaavasti. Ja tässä ohje:



VÄRIKÄS BROILERIPIIRAKKA


Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
ripaus suolaa
1 kananmuna
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
300 g kypsää, maustettua broileria 
1 punainen paprika
0,5 prk vihreitä oliiveja
keltaisia kirsikkatomaatteja
2 dl kuohukermaa
2 munaa
0,75 tl suolaa
valkopippuria
+ juustoraastetta


Nypi voin sekaan jauhot & suola, sekoita joukkoon kananmuna & vesi, vaivaa nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, pistele haarukalla pohjaan reikiä, esipaista pohjaa 200-asteessa alatasolla 10 min. 
Levitä täyteaineet pohjan päälle siten, että olet erikseen sekoittanut kulhossa kerman, munat, suolan ja valkopippurin - kaada tämä seos muiden aineiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta oman mielesi mukaan. Tykkään aina laittaa kunnon kerroksen, niin maistuukin paremmalta! 
Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla n. 30 min. 


Lupaan, että on hyvää!



Puolivuotiaan tyttären kanssa kaffitellessa näkymä pöydässä on usein tämä... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...