torstai 15. joulukuuta 2016

Kookostoffeet - joulua kohti!

kookostoffeet


Niinhän siinä sitten kävi, että minunkin piti alkaa keittelemään joulunameja hyvissä ajoin ennen joulua! Minulla on ollut valtava suklaanhimo pitkin syksyä, ja olenkin tuhonnut monen monta suklaalevyä ja -rasiaa - syytän imetystä. 

Jouluksi olen päättänyt ostaa yhden ainoan suklaarasian, Maraboun Paradisen, joka on paras Brunbergin tryffeleiden jälkeen. Tuhosin kyseisen tryffelipaketin jo Itsenäisyyspäivän sini-valkoisissa tunnelmissa, joten joulu mennään pelkällä Paradisella. Voi toki olla, että joudun verottamaan avokin After Eight -rasiaa hieman...

Innostuin tekemään näitä toffeita Me Naiset -lehdessä näkeäni Kookostryffeliohjeen takia. Minulla on ollut kaapissa kondensoitu (& karamellisoitu) maitopurkki jo tovin, ja nyt keksin siihen oivan käyttötarkoituksen! Kookostryffeliohjeessa maito on sitä ei-karamellisoitua, vaaleampaa versiota, joten makukin on varmasti erilainen. Uskon, että molemmat toimivat hyvin, ainakin nämä Kookostoffeet ovat vietävän hyviä! Pitää kyllä testata myös Kookostryffeleitä.

Keitin toffeeseosta n. vartin verran ja minullahan ei tietenkään ollut kookosjauhoja, joten käytin kookoshiutaleita. Voi olla, että kookosjauhojen ansiosta seoksesta olisi tullut jämäkämpää, sillä nyt pallerot vaativat kylmäsäilytyksen pysyäkseen kunnolla kasassa, eli suosittelen kookosjauhoja. 

KOOKOSTOFFEET (glut.)

(15-20 kpl)


1 prk kondensoitua & karamellisoitua maitoa
3 rkl kookosjauhoja
1 rkl voita

1. Keitä aineksia kattilassa n. 15 min koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee huomattavasti.
2. Levitä seos laakeaan vuokaan ja laita kylmään jäähtymään.
3. Ota lusikalla jäähtyneestä seoksesta n. teelusikan kokoisia nökäreitä, pyörittele palloiksi ja viimeistele joko kookoshiutaleilla tai nonparelleilla. Säilytä kylmässä. :)




kookostoffeet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...