maanantai 19. joulukuuta 2016

Maukkaat ja näyttävät kasvislasagnerullat

kasvisrullalasagne


Meillä oli kaapissa tuorepastalevyjä ja mieleni teki lasagnea. Jostain syystä ei kuitenkaan perinteistä, vaan jotain vihreää. Kroppa varmaan valmistautuu alitajuisesti jo jouluun ja luomukinkun & konjakkisinapin ylensyöntiin.

Mieleni teki myös tehdä jotain erikoisempaa versiota lasagnesta ja sellaista, johon voisin käyttää jääkaapissa olevan myskikurpitsan, josta on tullut sekä minun että tyttäremme suurinta herkkua. 

Tästä lasagnesta ei värejä, vitamiineja ja hivenaineita uuvu, sillä se on pullollaan kasviksia ja sisältää peräti kolme pussillista (pakaste)pinaattia! Seuraavalla kerralla voisin kyllä laittaa kaksi pussia pinaattia kolmen sijaan ja tuplata fetan... 

Onhan näissä rullissa värkkäämistä, mutta aion tehdä toistekin. Todella maukkaita! Ja jos lassesta haluaa lihaisaa, niin miksei sinne tomaattikastikkeen joukkoon voisi sekoittaa paistetun ja maustetun jauhelihan.

Laitan tuohon ohjeeseen värikoodein nuo kastikeaineet, niin sitä on helpompi seurata. :)


Värikkäät kastikkeet ennen rullien kasaamista, iloa myös silmille!

KASVISLASAGNERULLAT


1 myskikurpitsa (700–800 g)
30 rouhaisua chilimyllystä
0,75 tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
3 ps (á 150 g) pakastepinaattia
100 g fetaa
1 tl timjamia
0,75 tl muskottipähkinää
0,75 tl suolaa

500 g paseerattua tomaattia
1 dl punaista Arrabiata-pestoa (mukavan hottia)

6 tuorepastalevyä (15 x 20 cm)

+ pintaan maukasta juustoa, itse laitoin aitoa Cheddaria 


1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja leikkaa pieniksi paloiksi, keitä kypsäksi vedessä. Kaada vesi pois, lisää suola ja chilirouhe. Soseuta sauvasekoittimella.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit siinä. Lisää pinaatit ja paista, kunnes pinaateista on haihtunut nesteet. Mausta timjamilla, muskottipähkinällä, suolalla ja murustetulla fetalla.
3. Sekoita pesto ja paseerattu tomaatti, kaada seos voideltuun uunivuokaan.
4. Levitä pastalevyt pöydälle (kaksi kolmen levyn riviä) ja lisää niille kurpitsapyrettä ja pinaatti-fetaseosta. Rullaa levyt kapeasta päästä lähtien ja leikkaa pötköt kolmeen osaan. Nosta rullat vuokaan tomaattikastikkeen päälle siten, että ne tukevat toisiaan (saumakohdat toisiinsa päin). 
5. Ripottele rullien pinnalle juustoraaste ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.


Buon appetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...