keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Texmex-mausteseos (sokeriton, E-kooditon)

texmex, mausteseos


Tykkään, tai siis rakastan tortilloja, nachoja, tacoja, enchiladoja, quesadilloja, you name it. Yhteinen nimike näille kaikille lienee texmex. Koska kokkaamme paljon kotona ja arvostamme mahdollisimman puhdasta ja E-kooditonta ruokaa, niin olen tietysti vuosien saatossa perehtynyt myös kaupassa myytävien, valmiiden texmex-mausteseosten tuoteselosteisiin. 

Suurimmassa osassa pussukoiden sisällöstä n. 50 % on sokeria. Lisäksi niissä on aimo annos E-koodeja, ja vain loput aitoja mausteita. Pussukoiden hinnat vaihtelevat, mutta halvimmillaan pussukan taitaa saada n. 70 sentillä - voin olla väärässä, sillä en ole ostanut valmispussukoita vuosiin. En halua maksaa sokerista ja E-koodeista, enkä etenkään maustaa niillä lihoja ja kanoja. 

Itse tehtynä saa siis 100 % aidon, mausteisen, sokerittoman, E-koodittoman ja edullisen texmex-mausteseoksen.

Löysin seitsemän vuotta sitten netistä todella hyvän texmex-mausteseoksen. Ainesosat ovat vielä niin simppelit, että ainakin meidän kaapeista löytyy kyseisiä mausteita aina. Ja jos ei löydy, niin se ei ole niin nökönuukaa, aina voi soveltaa.

Mausteseoksessa on myös savustettua paprikajauhetta, mutta senkin voi korvata tavallisella. Jos savustettu paprikajauhe on uusi tuttavuus, niin suosittelen kuitenkin kokeilemaan sitä. Maku on voimakkaan savuinen ja paprikainen, ja huomasin juuri, että jauhetta saa eri vahvuisina. Meilläkin on pari purkkia, toinen "sweet" ja toinen "hot". Ainakin Prismasta ja Cittarista löytyy.


Texmex-mausteseos valmiina käyttöön! Taustalla näkyvät nämä savupaprikapurkit.


TEXMEX-MAUSTESEOS (SOKERITON,
E-KOODITON)

(n. 400-500 g lihan tai kanan maustamiseen)

1 tl suolaa
2 tl jauhettua chiliä
1 tl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl juustokuminaa, eli jeeraa
2 maustemittaa cayannepippuria

Nämä vain sekaisin ja ripotellaan kypsän jauhelihan tai -kanan (tai kanasuikaleiden) päälle. Perään liraus vettä, ja sitten muutama minuutti vielä pannulla, ja texmex-liha tai -kana on valmista!





texmex, nachos supreme
Texmex-maustettu jauheliha Nachos Supreme -annoksessa vei kielen mennessään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...