lauantai 14. tammikuuta 2017

Pikaramen possunkyljestä

ramen, pikaramen
Ramen, eli japanilainen nuudelikeitto.

Minullahan on tänne tekstejä jonossa, mutta nyt tuleekin Ramenia. Lueskelin tänään viime viikon MeNaisia (1/2017), ja siellä oli liuta todella hyvännäköisiä keitto-ohjeita. Päätin, että voisin testata ne kaikki. Ensimmäisenä tämä Pikaramen, eli japanilainen nuudelikeitto.

En tiedä kuinka nopeita japanilaiset ovat liikkeissään, mutta ei tätä keittoa kyllä ihan pikana tehty. Ei ole veitsenhallintataidot ihan terässä, mutta pilkotuksi tuli kaikki tarvittava. Itse asiassa keitto on kovin simppeli, mutta työvaiheita on useita, mutta niistä selviää kyllä!

Pikaramenista tuli aivan käsittämättömän hyvää! Idea on siis se, että kippoon kasataan kypsennetyt "täytteet" ja liemi kaadetaan päälle. Koko komeuden kruunaa vihreät, jos ne maistuvat. Korianterin antiystävät voivat silputa päälle kevätsipulia, noria tai muuta miedompaa vihreää. 

Ohje on neljälle, mutta mehän vetäistiin koko setti taas kaksisteen... :D Eli jos on vieraita tulossa, niin tekisin tupla-annoksen. Hieman alkuperäisohjetta mukaillen, tässä tulee oma versioni:



PIKARAMEN POSSUNKYLJESTÄ (2-4 annosta)


LIEMI:
Peukalon kokoinen pala inkivääriä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
200 g herkku- tai siitakesieniä
loraus öljyä
1 litra lihalientä (tein luomulihaliemikuutioista)
(possunkyljen nahka)
1 rkl soijaa
1 rkl miriniä (riisiviinietikkaa)
TÄYTTEET:
4 kananmunaa
200 g munanuudeleita
400 g savustettua, ylikypsää possunkylkeä
1 ruukku tuoretta korianteria
1 prk maissia
8 tl seesamiöljyä
(1 pnt kevätsipulia)
(1 levy norimerilevää)

1. Kuori ja pilko inkivääri ja sipulit, pilko myös sienet. Koolla ja muodolla ei ole väliä. Kuullota palat öljyssä kattilassa ja lisää joukkoon lihaliemi. Laita possunkyljen nahka joukkoon, ja hauduta lientä n. 10 min. Siivilöi liemi & mausta soijalla ja mirinillä.
2. Keitä kananmunia 8 minuuttia, jotta keltuainen on kiinteä. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja puolita munat.
3. Keitä nuudeleita 2 min kiehuvassa vedessä, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
4. Pilko possunkylki ohuiksi viipaleiksi, ja käristä ne kuumalla pannulla mukavan ruskeiksi ja rapsakoiksi.
5. Valuta ja huuhtele maissi.
6. Silppua korianteri (ja muut mahdolliset vihreät).
7. Annostele keitto syville lautasille: Laita lautasten/kulhojen pohjalle nuudelit ja maissit, kaada päälle kuuma liemi, puolitetut kananmunat ja paistetut possunkylkipalat. Lurauta nupiksi seesamiöljyä ja koristele korianterilla ja muilla mahdollisilla vihreillä.



ramen, pikaramen
Maistuu!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...