keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Kylmäsavulohitähdet

lohi, kylmäsavulohitähdet, voitaikina


Jos joulusta on jäänyt pakkaseen voi- tai torttutaikinaa ja haluat jotain helppoa ja herkullista, niin tässä on hyvä ohje näyttäviin ja maukkaisiin pikkusuolaisiin! 

Näin jo ennen joulua jonkun lehden takakannessa ohjeen suolaisista joulutähdistä. Muistin, että päälliseen tuli kylmäsavulohta ja tuorejuustoa, ja että täyte lisättiin tortuille vasta paistamisen jälkeen. Olisi varmaan kannattanut ottaa valokuva ohjeesta, sillä en löytänyt sitä jälkikäteen, vaikka googlasin kaiken mahdollisen Myllyn parhaista Sunnuntaihin.

No eipä siinä mitään. Riittää, että on valmista taikinaa - eipä tarvitse olla ruudinkeksijä sekoittaakseen suolaisen täytteen. Ja aina on suu apuna, maistaa saa, ja pitääkin!

Käytin tähtiini voitaikinaa, sillä torttutaikinat on pumpattu täyteen lisäaineita. Jopa valmisvoitaikinoissa on käytetty oikeaa voita, joten ylimääräisiä täyteaineita ei tarvita. Ja makukin on huomattavasti parempi kuin torttutaikinassa. Voisihan sen voitaikinan toki tehdä alusta alkaen itsekin. Nyt en jaksanut, ehkäpä vielä joku päivä.


Taikinatähdet voidellaan ja paistetaan ennen täytteen levittämistä. 


KYLMÄSAVULOHITÄHDET (12 kpl)


6 kpl torttu- tai voitaikinalevyjä
kananmuna
seesamin- tai unikonsiemeniä

täyte:
150 g kylmäsavulohta
200 g tuorejuustoa (haluamaasi makua)
kuivattua tai tuoretta tilliä
½ limen mehu
mustapippuria

1. Sulata taikinalevyjä 30 min. Mitä lämpöisemmät levyt, sen kuohkeammat tortut (kuten kuvista näkyy!). Leikkaa levyt kahtia & tortuiksi. Voitele kananmunalla ja ripottele pintaan haluamiasi siemeniä - seesaminsiemenet toimivat erinomaisesti! Paista torttuja 225-asteessa 15-20 min, kunnes tortuissa on kaunis, kultainen väri. Parhaan lopputuloksen saat 200-asteisessa kiertoilmauunissa.
2. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja sekoita se tuorejuuston (käytin ruohosipulituorejuustoa), tillin ja limemehun kanssa notkeaksi mousseksi, mausta mustapippurilla.
3. Täytä kypsät ja jäähtyneet joulutähdet kylmäsavulohimoussella ja nauti! 

Kylmäsavulohitähdet säilyvät hyvin jääkaapissa, joten jos on kiire ja juhlat tulossa, niin tähdet voi paistaa valmiiksi jo edellisenä päivänä ja täyttää & tarjoilla seuraavana päivänä. :)



kylmäsavulohitähdet
Kylmäsavulohitähdet eivät kauaa pöydässä seisoneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...