torstai 26. tammikuuta 2017

Mustapapukeitto (á la Pipsa Hurmerinta)


mustapapukeitto


Tämä Mustapapukeitto kuuluu samaan sarjaan kuin taannoinen Pikaramen. Keitot ovat Me Naiset -lehden Maukkaasti liemessä -juttusarjan tuotoksia. Haastoin itseni testaamaan kaikki keitot, ja tämä on sarjan toinen keitto.

Mustapavut ovat minulle uusi tuttavuus - olen kyllä kuullut monen niistä puhuvan ja ruokaa laittavan, mutta ensimmäistä kertaa hyödynsin niitä itse. A-luokan lihansyöjänä oli kiva huomata, että ruoan ei aina tarvitse sisältää jotain eläinkunnan tuotetta täyttääkseen vatsan.

Mustapavuissa on lihaisa maku, ja ne ovat yllättävän täyttäviä, kuten keittokin. Myös avokki tykkäsi. Keitto on maukas ja helppotekoinen, mutta ehkäpä lisään kuitenkin seuraavalla kerralla omalle lautaselleni vaikkapa parit slicet oikein hyvää chorizoa! ;)


MUSTAPAPUKEITTO (Á LA PIPSA HURMERINTA)

4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
½ punaista chiliä
2 sellerinvartta
1 kourallinen tuoretta korianteria
2 rkl oliiviöljyä
3 tlk mustapapuja
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 laakerinlehti
suolaa
mustapippuria

+ avokado & lime (keiton päälle)
+ Turkkilainen jugurtti (oma lisäys)

1. Kuori & hienonna sipulit & chili. Leikkaa sellerinvarret pitkittäin ja sitten viipaleiksi. Nypi korianterinlehdet ja hienonna varsista n. 1 teelusikallinen silppua.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa, ja paista siellä sipulit, chilit & sellerit, n. 3 minuuttia. Lisää korianterisilppu & kuullota vielä hetki.
3. Huuhtele ja valuta mustapavut, jotka lisäät kattilaan veden, liemikuution & laakerinlehden kanssa. Anna keiton kiehahtaa, madalla lämpötilaa ja anna keiton hiljalleen porista kannen alla n. 30 min. Maista keittoa, lisää suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan.
4. Kuutioi avokado ja purista kuutioiden päälle limemehua. Tarjoile keitto avokadolla, korianterilla ja jugurtilla koristeltuna. 




mustapapukeitto
Keittoa upposi kevyesti paritkin kipolliset!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...