torstai 18. toukokuuta 2017

Ylelliset kotisuklaat (raakasuklaa)


Raakasuklaa


Äitienpäivänä kävi niin hyvä tuuri, että äitini tuli meille syömään ja kahvittelemaan - ei tarvinnut itse lähteä ajelemaan mihinkään. Koska ruoka oli tukeva ja äiti (mamma) matkalla seuraavaankin kyläpaikkaan, tein kahvipöytään vain raakasuklaata, ja äidille tarjoilin tietysti kaikkein suurimman suklaan!

Suklaat ovat raakasuklaata, eli suklaassa olevaa kaakaomassaa ei kuumenneta, ja muutenkin ainesosat ovat hyvin puhtaita. Ei E-koodeja eikä täyteaineita. 

Minun on pitänyt tehdä raakasuklaata jo vuosia, kovimmasta suklaabuumistahan on jo tovi. Kiitos Facebook-markkinoinnin, minulle mainostettiin Facessa tätä ohjetta, ja innostuin, etenkin kun kaapista löytyi kaikki tai ainakin vastaavat ainesosat. Laitoin massaan myös lakritsijuurijauhetta, mutta se ei suklaissani maistunut yhtään - syynä lienee jauheen ikivanha päiväys. Muutenkin aineksia on sovellettu.

Olen yllättynyt raakasuklaiden helppoudesta ja mausta. Suklaamassa valmistui käden käänteessä, ja meinasin lentää pyllylleni, kun maistoin suklaamassa, se oli NIIN hyvää! Ja valmiit suklaat ovat myös aivan taivaallisia, en voi kuin suositella kokeilemaan! 

Nimesin suklaani Ylellisiksi kotisuklaiksi, sillä suklaista tulee sellainen Downton Abbey -fiilis. Veikkaan, että hienostuneen säväyksen näihin suklaisiin tuovat kuivatut viikunat. 


Kuivatut viikunat paloiksi - viikunansiemenet naksuvat mukavasti hampaissa!


Laitoin suklaamassaa sekä pienempiin (jääpalamuotti) että suurempiin (leivosmuotti) muotteihin. Suklaamassa oli todella tiivistä, joten pienempään muottiin laittamisessa oli omat haasteensa. Suurempia muotteja käytin siksi, että alkuperäisohjeessakin oli isompia "kakkusia". Isommista suklaista tuli melko suuria, mutta hauskoja! Yksi kakkunen riittää tyydyttämään ainakin viikon suklaahimot! :D

Sellainen pieni huomio vielä, että suklaiden muottipinta on matta, ja toinen on kiiltävä. 




YLELLISET KOTISUKLAAT


1,5 dl kookosöljyä
0,5 dl (raaka)kaakaojauhetta
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl cashewpähkinöitä (voi olla muitakin pähkinöitä yhteensä 2 dl)
1,5 dl vaahterasiirappia 
1,5 dl kaakaonibsejä (+ jonkin verran koristeluun)
1 dl kuivattuja viikunoita
ripaus suolaa

1. Lämmitä kookosöljy juoksevaksi (lämmitin miedolla lämmöllä mikrossa).
2. Mittaa tehosekoittimeen kaikki muut ainekset paitsi kookosöljy ja viikunat. Tehosekoita mahdollisimman hienoksi massaksi.
3. Lisää kookosöljy + paloitellut viikunat, ja sekoita tasaiseksi suklaamassaksi.
4. Annostele valmis massa haluamiisi muotteihin (käytin jääpalamuotteja ja leivosmuotteja, näistä tuli yhteensä 16 kpl pieniä ja 4 kpl isoja suklaita).
5. Laita suklaat jääkaappiin jähmettymään ja lisää halutessasi pinnalle kaakaonibsejä tai muita koristeita. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia, mielellään vuorokausi. Poista suklaat muoteista, syö heti tai säilytä suljetussa astiassa jääkaapissa.

Suklaiden rasva on kookosöljyä, joten ne sulavat nopeasti huoneenlämmössä - tarjoile viileinä!


Äidille tarjolla raakasuklaakakkunen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...