Tein tänään päivälliselle Niin hyvän salaatin, että ohje on pakko jakaa! Onneksi olin ostanut viime viikolla jääkaappiimme fenkolin, joka alkoi jo nahistumaan; se oli käytettävä pois. Jos fenkoli on vieras kasvis, niin kannattaa kokeilla!
Tavallisesti meidän arkisalaattimme ovat mallia kurkku-tomaatti-feta, joten tämä kirpeän raikas omena-fenkolisalaatti yllätti erittäin positiivisesti! Myös pikkuinen taaperomme innostui salaatista, vaikkakin sellerinpalaset piti sylkeä suusta ulos... :D
Salaatti lienee sukua perinteiselle Waldorfin salaatille, mutta on pirteämi ja kesäisempi ja superhelppo! Tätä täytyy tehdä lisää! Alkuperäisohje on Maku.fi:stä.
RAIKAS OMENA-FENKOLISALAATTI
(2-4 annosta)2 omenaa
3 lehtisellerin vartta (varsiselleriksikin kutsutaan)
1 fenkoli
kastike:
2 rkl (siideri)viinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
0,5 luomusitruunan mehu
0,25 tl suolaa
mustapippuria
1. Kuori ja raasta omenat & fenkoli. Huuhtele sellerit ja pilko ne ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä.
2. Yhdistä kastikkeen ainekset, ja kaada se omena-selleri-fenkoliraasteen joukkoon ja sekoita.
3. Anna maustua hetki kylmässä. Tarjoile grillatun kanan tai lihan kanssa - maistui kyllä hyvin myös ihan uunissa paahdetun kanan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti