maanantai 8. toukokuuta 2017

Helpot Uunidonitsit

vappu, donitsit, uunidonitsit


Vappukin se tuli ja meni, kesää kohti mennään lujaa!

Minun ei pitänyt leipoa vappuna mitään, mutta kun selasin uusinta Viini-lehteä, niin sielläpä oli hyvältä ja helpolta vaikuttava Uunidonitsien ohje, jota oli pakko kokeilla! 

En omista (ainakaan vielä) donitsipeltiä, joka olisi ollut täydellinen uunidonitsien paistoon, mutta hätä keinot keksii - käytin alun perin saippuamuotiksi ostamaani silikonista leivosvuokaa, jossa on kukkasia, perhosia ja leppäkerttuja! Tuli muhkeat "donitsit"! :D


Viini-lehden Uunidonitsiohje!

"Donitseista" tuli Todella isoja, mutta maukkaita. Maku ei kyllä ollut 100 % donitsimainen, vaan enemmäkin tuli mieleen pikapullat, jotka ovat myös hyviä. Jos omistaisin sen kunnon donitsivuoan, niin maku voisi olla lähempänä "aitoja" donitseja.

Kuitenkin, ohje on vallan helppo ja maukas, voin suositella! :)


UUNIDONITSIT

(donitsipellillä n. 15 kpl, jätteinä 6 kpl)

0,5 dl öljyä
1,25 dl vaniljajogurttia (tai maustamatonta + 2 tl vaniljasokeria)
1 muna 
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 rkl öljyä

Kuorrutus:
25 g voita
0,5 dl sokeria + 1 tl kanelia 
1 dl mansikkatomusokeria + 1-2 tl vettä
1 dl kaakaotomusokeria + 1-2 tl vettä 
strösseleitä

1. Sekoita öljy, jogurtti, muna & sokeri kulhossa.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää aiemman seoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.
3. Öljyä donitsipelti (tai mikä tahansa kuviovuoka/pelti) kevyesti. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota taikina pellin koloihin.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Älä kypsennä liikaa; pinta jää vaaleaksi, mutta kaneli-sokeriseos & kuorrute peittää sen.
5. Sulata kuorrutteen voi ja voitele donitsit voisulalla. Jos kuorrutat donitsit kaneli-sokerissa, pyöritä donitsit kanelilla maustetussa sokerissa, jäähdytä.
6. Valmista tomusokerista ja vedestä jäykkä kuorrute. Valuta kuorrutetta jäähtyneille donitseille ja koristele strösseleillä.

Donitsit säilyvät muoviin käärittynä, joten ne voi leipoa edellisenä päivänä ja voidella & kuorruttaa juuri ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...