keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Perinteinen Juustokakku (helppo ohje!)




Tässä vielä yksi pääsiäiskahvipöydän herkuista, eli juustokakku! Olen aiemmin tehnyt vain kylmänä hyydytettäviä juustokakkuja, jos niitä nyt voi edes juustokakuiksi kutsua. Nyt teki kuitenkin mieli tuhtia, aitoa juustokakkua. Etenkin, kun meille oli tulossa pieniin päin oleva vieras, ja kun olin ladannut jääkaapin täyteen erilaisia leivontatarpeita, kuten tuorejuustoa.

Kakku oli nopea pyöräyttää pelkästään ainekset keskenään sekoittamalla, ja minä kun olin aina luullut, että juustokakun tekeminen olisi vaikeaa!?

Lopputulos oli täydellinen, ja kakku maistui vieraille. Myös kihlattuni, joka on kovemman luokan juustokakkuasiantuntija, kehui kakkua. 

Jos olet aiemmin yhtään epäröinyt uunissa paistettavan juustokakun valmistusta, niin enää se ei kannata, kun tarjolla on tämä ohje! 

JUUSTOKAKKU

pohja:
100 g voita (sulatettuna)
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa

1. Sekoita pohjan ainesosat keskenään - taikinasta tulee pehmeä pallo. Levitä taikina voideltuun (tai leivinpaperitettuun, kuten itse tein) vuokaan. Taikina on löysähköä, ja sitä on helppo käsitellä. 
2. Vispaa kevyesti täytteen ainesosat keskenään, maito viimeiseksi. Täyte on tässä vaiheessa todella lirua, älä säikähdä, se hyytyy kyllä uunissa!
3. Laita kakku 170-asteisen uunin alatasolle n. tunniksi. Itse otin kakun pois uunista tasan tunnin kuluttua, jolloin kakun keskusta oli vielä löysähkö. 

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, joten kannattaa jäähdyttää kakku hyvin, elmukelmuttaa se, ja siirtää jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja vieraita! ;) Tarjoile vadelmakastikkeen tai -hillon kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...