sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Mehukas Sitruunakakku


Pääsiäinen on ehdottomasti niitä juhlapyhiä, kun tekee mieli leipoa. Viime pääsiäisenä tein Maku-lehden ohjeella kaksikerroksisen, värikkään ja melko työlään pääsiäiskakun, johon tuli mm. mangoa ja vadelmaa. Kakku oli kuitenkin vaativuuteensa nähden pieni pettymys. 

Pääsiäiskakku 2016

Päätin, että tänä vuonna jotain perinteisempää. Ja koska olen ostanut Litukasta uuden, todella hauskan mallisen ja silikonisen kakkuvuoan, niin halusin testata sitä. Vähän kyllä jännitin kuinka kakku onnistuu, sillä netti on pullollaan kauhutarinoita silikonivuoan käytöstä...  

Mielessä himottelivat myös mehukkaat luomusitruunat, joita olin ostanut. Päädyin erittäin sitruunaiseen ja mehukkaaseen Sitruunakakkuun!


Sitruunakakku uunista ulos!

Kuten näkyy, niin uudessa, silikonisessa kakkuvuossa tuli todella hieno kakku! Ei kakun hajoamisia eikä vuokaan tarttumisia, joista netissä hohkattiin. 

Huuhtelin silikonivuoan kylmällä vedellä ennen uuniin laittamista, ja se riitti "voitelemiseksi".


Kakku valellaan sitruunanmehu-sokeriliemellä.

Mehukkaan sitruunakakun salaisuus on sitruuna-sokeriliemi, jolla kakku valellaan sen jäähdyttyä - kakku tarjoillaan vasta seuraavana päivänä, kun kakku on kunnolla mehevöitynyt jääkaapissa yön yli. 

Voin sanoa, että kakku on todella mehukas ja sitruunainen, ja saamani palautteen perusteella tuntuu olevan etenkin miespuolisten vieraiden mieleen! :D ...eli ei kuitenkaan liian makea, vaan enemmän makean kirpeä.


MEHUKAS SITRUUNAKAKKU

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

kostutukseen:
2 luomusitruunan mehu (n. 1,5 dl)
1 dl sokeria

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, sitruunan raastettu kuori, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina (voideltuun ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
2. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja pese kakkuvuoka. Mittaa sitruunanmehu ja sokeri kattilaan, kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut. Laita kakku takaisin vuokaan ja lusikoi kuuma sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
3. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele kakku tomusokerikuorrutuksella ja raastetulla sitruunankuorella. 

Kahvit keittäen ja kakusta nauttien!



Mukavaa pääsiäisen jatkoa! :-)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...