perjantai 7. huhtikuuta 2017

Perinteiset pinaattiletut




Perjantai, pakkasessa pinaattia ja lettuhimo iski. Siispä taikina "tulille" ja lettujen paistoon. Mitä helpoin ja perinteisin ruoka, ja maku vie kielen mennessään. Myös hieman alle vuoden ikäinen typy rakastui näihin sorminkin syötäviin lättyihin kera raejuuston.

Syön harvemmin eineksiä, paitsi lihapiirakoita! :D Verilettujakin ostelen silloin tällöin, mutta kaupan pinaattiletut ovat niin pliisuja, että ne on tehtävä itse. 

Käytin Litukan pakastepinaattia, jossa pinaatit ovat pussissa isohkoina kuutioina -  yksi kuutio painaa n. 50 g, joten tähän taikinaan niitä meni kolme. Koska kyseisten pakastepinaattien rakenne on suuri, niin jouduin surauttamaan taikinan sauvasekoittimella ennen paistamista, sillä ensimmäinen lettu (käsittelemättömästä taikinasta) oli lähinnä yksi iso pinaattilköntti. Eli jos käytät Litukan pinaattia, niin hienonna pinaatti/taikina. Puristelin myös sulaneista pinaattikuutioista enimmät nesteet veks, suosittelen.

Koska meillä ei juurikaan käytetä lehmänmaitoa, tein taikinan mantelimaito-vesiseokseen, maku mainio! 

...ja lettujen paistossahan pitää ehdottomasti olla valurautapannu ja paljon voita.

PERINTEISET PINAATTILETUT

(n. 12 keskikokoista lettua)

0,5 l nestettä (maito, mantelimaito, soijamaito, vesi, tms.)
2,5 dl vehnäjauhoja (voi olla muitakin jauhoja)
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
luraus oliiviöljyä
150 g pakastepinaattia (sulatettuna)

Sekoita kaikki aineet keskenään, anna taikinan turvota n. 30 min ja paista letut valurautapannulla hyvässä määrässä voita.

Nauti hyvässä seurassa hillon, voin tai raejuuston kera. :)



Pinaattilettujen paisto in action, kuumalla pannulla tulee parasta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...