perjantai 31. maaliskuuta 2017

Suolainen pannari (glut.)

Tonnaripannari pellillä - kahvipöytään!


Tämä suolainen pannari on kahvi- tai lounaspöydän kingi. Voit tehdä siitä ohutta, käsin syötävää tai paksua ja ruokaisaa, haarukalla ja veitsellä operoitavaa salaatin seuraksi. Vaikka pannarin ulkonäkö (ainakin kuvieni välitysellä) on tylsähkö, maku on mitä parhain! Ja täytteitä voi vaihdella oman mielen mukaan - itse olen kokeillut tonnikalaa, kinkkua ja chorizoa, kaikista on tullut Todella hyviä!

Tämäkin taikina syntyy käden käänteessä ilman vispailuja. Ainekset vain sekaisin, pannulle ja uuniin. Ja pannari on gluteeniton! Sidosaineena toimii yllätys yllätys - raejuusto. Sitä ei kyllä valmiista pannarista maista laisinkaan. 

Itseasiassa kaikki, jotka ovat tätä pannaria syöneet, ovat kysyneet ohjetta - se kertonee jotain! ;)

Jos haluat kahvipöytäpannaria, paista pannari isolla uunipellillä. Jos haluat ruokaisamman ja paksumman, paista pannari ns. lasagnevuoan kokoisessa astiassa, eli pienemmässä kuin normipelti. 

Ei näytä kummoiselta, mutta niin meni koko pellillinen neljälle! 


Ja vielä yksi huomio - se ruokaisampi pannari oli Erinomaista myös seuraavana päivänä. Jopa parempaa, ja huomattavasti kiinteämpää mehevöidyttyään yön yli jääkaapissa. Taidanpa tarjota pannaria myös seuraavissa juhlissa - teen sen edellisenä päivänä, ja tarjoilen seuraavana!

Suosittelen lämpimästi testaamaan tätä ohjetta ja varioimaan sitä oman mielen mukaan!

SUOLAINEN PANNARI (GLUT.)

4-6 henkilöllle

6 kananmunaa
250 g raejuustoa
200 g juustoraastetta (myös Auramuru tms. käy!)
50 g voita sulatettuna (toimii myös ilman)
200 g haluamaasi täytettä  (kinkku, tonnari, chorizo, kana, you name it!)
kasviksia - ei pakollinen (tykkään paprikasta & sipulista)
70 g tomaattipyrettä
mausteita; mustapippuria, valkopippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta...

Sekoita kaikki ainekset, kaada seos leivinpaperitetulle pellille (joko iso tai pienempi riippuen siitä tuleeko pannari kahvipöytään vai pääruoaksi), paista 200-asteessa n. 30 min. Tarjoile ja nauti! ;)



Chorizopannari pienemmässä vuoassa - paksu, ja toimii hyvin pääruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...