sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Ruusupursotus

kerma, täytekakku


Mietin kuukausi sitten millaisen kakun tekisin tyttäremme 1-vuotispäiville. Fantasiakakut ovat liian lällyjä, ja ruusupursotukset ovat näyttäneet muiden kuvissa niin upeilta, että oli pakko kokeilla ruusupursotusta.

Ruusupursotustekniikalla tehdyt kakut ovat mahtavia ja luulisi, että ne ovat vaikeatekoisia, mutta testikakku olikin yllätys: pursotus on todella helppotekoinen! 

En ottanut kuvia itse pursottamisesta, sillä netti on pullollaan ohjevideoita ja jo valmiita sivuja, hyvänä erimerkkinä tämä

Se on kerrottava, että pursotuksen alle kannattaa laittaa ohut kerros kuorrutetta, joka sitoo irtomuruset ja pitää pursotuksen paikallaan. Oikaisin hieman testikakussa ja jätin ohuen kermakerroksen veks - sehän näkyy alla olevassa kuvassa, kun pursotuksen lomasta vilkkuu kakkua. Kun sivelee alle ohuen kuorrutekerroksen, niin lopputulos on siistimpi ja alta kajastaa valkoista!


täytekakku, ruusupursotus


Kannattaa kiinnittää huomiota pursotuksen aineksiin. Normikermalla ei valitettavasti aikaansaa riittävän pysyvää pursotusta, vaikka se on sisällöllisesti parasta - ilman E-koodeja ja sakeutusaineita. Lisäksi kerman sekaan kannattaa laittaa jotain pitoainetta, esim. tuorejuustoa, rahkaa, ja/tai kreemijauhetta. 

Selasin monia ammattilaisten blogeja ja päädyin tällaiseen mixiin:


RUUSUPURSOTUSKUORRUTE:
(3 munan / 6 munan kakku)

1 prk / 2 prk Flora Vispiä
50 g / 100 g maitorahkaa
1 rkl / 2 rkl vaniljakreemijauhetta (esim. Sallisen)
1,5 tl / 3 tl sokeria

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää maitorahka & vaniljakreemijauhe (siiivilöiden) + sokeri. Vatkaa jämäkäksi vaahdoksi, kaada seos pursotinpussiin ja pursota kakku.


Valitettavasti en muista sivustoa, josta tuon ohjeen bongasin. En löytänyt sitä edes uudestaan pikaisella googlauksella, mutta tuolla tuli todella pitävä pursotusmassa, jota myös vieraat kehuivat. Kuorrute ei ollut liian ätläkkää, ja ruurupursotus kesti hyvin jopa pakastamisen!

Testikakun väliin laitoin ihan tavallista hilloa, jota on jääkaappi pullollaan: omenaa ja mansikkaa. Laitoin väliin myös vaniljakreemiä (samasta Sallisen jauheesta), mikä toimi hillojen kanssa erinomaisesti. Nythän on trendinä täyttää kakut erilaisilla mousseilla, mutta minusta ne ovat työläyteensä nähden turhia ja mauttomia. 

Kerron sitten seuraavaksi millaiseen täytekakkuun päädyin ja tuliko siihen lainkaan ruusupursotusta! :)



Testikakun välissä oli omena- ja mansikkahilloa kera vaniljakreemin, namskis!

Kokeilkaa ihmeessä ruusupursotuksia kesän juhlakakuissa - näyttävää ja helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...