sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

1-vuotiaan My Little Pony -kakku

täytekakku, kermakakku, syntymäpäivät, koristelu


Pitkän ja vaikean pohdinnan jälkeen päädyin koristelemaan tyttäremme 1-vuotiskakun My Little Pony -figuurilla! Tämä siksi, että minikokoinen poni oli niin suloinen, ja sen avulla minun ei tarvinut alkaa väkertämään pääkoristetta itse.

Kuten aiemmin kerroin, pohdinnassa oli myös kakun 100 % ruusupursotuskoristelu. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että koko kakun koristelu ruusupursotuksella 1-vuotiaalle on vaan liian tuhtia. Etenkin kun tyttäremme on herkkä, pieni tutkimusmatkailija.

Päädyin yhdistelemään koristelussa ns. perinteisempää koristelua (sileä kermakuorrute) ja modernimpaa ruusupursotusta. Tämän vuoden trendinä on tehdä kakun päälle koristeseppele, joten värjäsin osan kermasta pienellä määrällä pinkkiä karkkiväriä, ja tein haalean roosalla kermalla isot ruusukkeet seppeleen muotoon kakun päälle. Käytin tavallista kermaa & vaniljakreemijauhetta, joten lopputulos ei ollut yhtä jämäkkä kuin testikakussa. Kakku tuli kuitenkin syötyä päivän aikana, ja koska ruusukkeet olivat vain kakun pinnassa, niin niiden kestävyys riitti hyvin.

kakun koristelu, syntymäpäivä, my little pony
Ruusukkeet valmiina!


Kermaruusukeseppeleen keskelle iskin ponin ja muutaman pinkin karkin ponia tukemaan - sen jalat kun ovat sellaisessa asennossa, että tasaisella seisominen ilman tukea oli hataraa!

Kakun leivoin tavalliseen tapaan, tällä kertaa kuudella kananmunalla - kakku riitti hyvin 25 syöjälle.

Ostin koristelua varten myös uuden tyllan, Wiltonin M1:n, jota on ylistetty ruusupursotusten teossa. Sillä saikin tehtyä huomattavasti paremmat ruusukkeet kuin tavallisella (IKEAn) tyllalla.

Täytin ponikakun itsetehdyllä omenahillolla & Sallisen vaniljakreemillä, ja kakku sai kovasti kehuja sekä ulkonäöstä että mausta. Valitettavasti en ehtinyt kuvaamaan kakkua kuin nopeasti koristelun lomassa, ja pääkuvassakin komeilee 5-vuotiaan pikkuseuraajan sormet! :D

Jos haluat olla nopea ja saada silti näyttävän kakun, niin suosittelen koko kakun ruusupursotusta. Se nimittäin tuli koristeltua huomattavasti nopeammin kuin tämä sileäpintainen kermakakku. Toki, jos kerman vain sutaisee pintaan, niin se käy nopeasti, mutta halusin pinnan olevan täydellisen sileä, ja sehän vei aikaa. Lopputulos oli kuitenkin bueno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...