maanantai 31. lokakuuta 2016

Sallitut herkut: Kikherneblondiet (glut.)



kikherneblondiet
Kikherneblondiet uunista ulos!

Ai siis mitkä? Blondiet on brownieiden vaaleampia versioita - niihin käytetään tavallisesti valkoista suklaata, kun taas browniet sisältävät tummaa suklaata. 

Tosiasiassa tein näitä blondieita jo tovi sitten, mutta blogia ei ollut silloin vielä olemassa. Jaan tämänkin ohjeen, sillä se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen etenkin jos haluat leipoa herkkuja, jotka eivät ole kiellettyjä! 


Tarjoilin näitä ystäväpariskunnallemme, jotka tyytyväisinä mutustelivat blondiet kahvin kera - jopa miespuolinen vieras santsasi! Blondieita sai myös ystäväni Leena, joka totesi autuaan tietämättömänä blondieiden sisällöstä, että: "Niin, maistuu kakulta!" 


Kukaan ei arvannut blondieiden pääraaka-ainetta, eli kikherneitä, jotka ovat muuten todella hyvä kuidun lähde. 


kikherneblondiet leivonta ostoslista ainesosat
Kikherneblondieiden ainesosat

Kikherneblondiet (glut.)

2 tölkkiä kikherneitä
1 dl maapähkinävoita
6 rkl hunajaa
2 banaania
1 dl raakakaakaonibsejä 


Sekoita kikherneet, maapähkinävoi, hujana, banaanit ja n. puolet nibseistä tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. 

Voitele n. 20 x 20 cm vuoka, kaada seos siihen, ja ripottele pinnalle loput nibseistä. Paista uunissa 175 asteessa n. 20-25 min. 

Helppoa kuin heinänteko!

Kuten taatelibrownieissa, myös näissä on todella simppeli ainesosa/ostoslista ja minimaalinen määrä työvaiheita - varsinaisia pikaleivonnaisia! Maapähkinävoita löydät ihan perusmarketeista sekä makeutettuna että makeuttamattomana - suosittelen jälkimmäistä, joka on huomattavasti sokeroitua sisartaan monikäyttöisempi ja toki terveellisempi.

Kikherneblondiet ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia siitäkin syystä, että vaikka ystäväni maistoivat niissä banaania ja kakkua, niin rehellisesti sanottuna itselleni tuli mausta mieleen lihapiirakka... Ja kihlattuni lainaten: "Maistuu ruoholta." :D 


Mutta siis, todella terveellisiä, nopeita ja maukkaita leivonnaisia!


Alkuperäisen reseptin bongasin kaverini blogista täältä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...