sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Banaani-kaurapallerot (glut.)

Banaani-kaurapallerot
Banaani-kaurapallerot, kuumana parhaita.


Lähdetäänpä liikenteeseen näillä herkullisilla, mutta ahh, niin helpoilla ja terveellisillä palleroilla. Yllä olevassa kuvassa ne näyttävät kyllä erehdyttävästi lihapullilta, mutta pääraaka-aineet ovat tosiaan banaani ja kaura! :D 

Löysin ohjeen netistä selatessani sokerittomia ja gluteenittomia herkkuja. Voit tehdä näitä kahvipöytään muuten vaan (todella hyvä pullan korvike) tai tarjoilla keliaakikolle ja/tai gluteeniherkälle ystävällesi.


Banaani-kaurapallerot (12 kpl)

 
3 pientä, kypsää banaania
3 dl kaurahiutaleita (glut.)
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl hunajaa

Soseuta banaanit, heitä sekaan kaurahiutaleet, mausta mössö mielesi mukaan ja makeuta se. 


Pyöräytä massasta pallerot ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 20-30 min.


Fazer Alku kaurahiutaleet
Fazerin Alku-kaurahiutaleet ovat parhaita, suosittelen käyttämään niitä.

Käytin soseuttamiseen Tupperwaren muussinuijaa (nopea!), kanelilla ja kardemummalla palleroihin saa (halutessaan) sitä pullamaisuutta, ja hunajan sijaan makeutukseen voi käyttää esim. Agave- tai vaahterasiirappia. Tai sokeria.

Paistoaika on arvio, sillä alkuperäisessä ohjeessa oli 175 asteessa 15 minuuttia. Minun palleroni olivat tuon jälkeen vielä liian kosteita mölliköitä, joten nostin lämmön 200 asteeseen ja paistoin palleroita uunissa vielä 20 minuuttia.


Pallerot maistuivat taivaallisen hyviltä etenkin kahvin kanssa. Ei uskoisi, että niissä on vain muutamaa raaka-ainetta, ja että ne ovat (minun mittapuuni mukaan) jopa terveellisiä. Ja varoituksen sana: niihin tulee himo! 

Alkuperäinen ohje täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...