Omena-aitovaniljahilloa hedelmistä purkkeihin. |
Omena-aitovaniljahillo
1 kilo omenoita
2 dl vettä
500 g hillosokeria
2 vaniljatankoa
Kuori omput, poista siemenkodat & pilko paloiksi. Keitä paloja vedessä, kunnes omput pehmenevät, n. 10 min.
Soseuta omput sauvasekoittimella & kaada joukkoon hillosokeri; keitä vielä n. 10-15 min.
Poista vaniljatangoista siemenet (viillä tanko auki terävällä veitsellä, kaavi siemenet pikkulusikan varren kärjellä) ja sekoita siemenet kuumaan hilloon.
Purkita hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Hillosta tuli väriltään kauniin, heleän persikkaista, sillä joukossa oli talviomenoiden lisäksi muutama punakaneli.
Hillo toimii mainiosti esim. suolaisten keksien ja juustojen kanssa, sitä pannaria unohtamatta! :P
2 dl vettä
500 g hillosokeria
2 vaniljatankoa
Kuori omput, poista siemenkodat & pilko paloiksi. Keitä paloja vedessä, kunnes omput pehmenevät, n. 10 min.
Soseuta omput sauvasekoittimella & kaada joukkoon hillosokeri; keitä vielä n. 10-15 min.
Poista vaniljatangoista siemenet (viillä tanko auki terävällä veitsellä, kaavi siemenet pikkulusikan varren kärjellä) ja sekoita siemenet kuumaan hilloon.
Purkita hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Hillosta tuli väriltään kauniin, heleän persikkaista, sillä joukossa oli talviomenoiden lisäksi muutama punakaneli.
Hillo toimii mainiosti esim. suolaisten keksien ja juustojen kanssa, sitä pannaria unohtamatta! :P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti