keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Superhyvä omena-aitovaniljahillo

omenahillo vanilja omena-aitovaniljahillo
Omena-aitovaniljahilloa hedelmistä purkkeihin.

Kuten edellisessä postauksessa lupasin, tässä tulee todella maukkaan omenahillon ohje. Hillon kruunaa mielettömän hyvä vaniljan maku aidoista vaniljansiemenistä, jotka lisätään hilloon juuri ennen hillon purkittamista.

Omena-aitovaniljahillo 

1 kilo omenoita
2 dl vettä
500 g hillosokeria
2 vaniljatankoa

Kuori omput, poista siemenkodat & pilko paloiksi. Keitä paloja vedessä, kunnes omput pehmenevät, n. 10 min.

Soseuta omput sauvasekoittimella & kaada joukkoon hillosokeri; keitä vielä n. 10-15 min.

Poista vaniljatangoista siemenet (viillä tanko auki terävällä veitsellä, kaavi siemenet pikkulusikan varren kärjellä) ja sekoita siemenet kuumaan hilloon.

Purkita hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.


Hillosta tuli väriltään kauniin, heleän persikkaista, sillä joukossa oli talviomenoiden lisäksi muutama punakaneli. 

Hillo toimii mainiosti esim. suolaisten keksien ja juustojen kanssa, sitä pannaria unohtamatta! :P 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...