perjantai 24. helmikuuta 2017

Todella maukas Pikapulla (puolessa tunnissa!)


Pikapulla(t) muffinivuoissa


Pullahiireys kulkee meillä suvussa, tai ainakin perheessä. Mikään ei voita kunnon pullaa - se on paras kahviherkku, mutta toimii myös maidon kanssa. Pullassa on vain se "vika", että sen tekemisessä kestää tuskaisen kauan. Taikinaa kohotetaan pariinkin otteeseen, ja kello käy. Lisäksi tavallisessa pullassa on hiivaa, joka ei kaikille sovi.

Tammikuussa iski taas pullahimo, mutta en jaksanut alkaa vaivaamaan normitaikinaa, joten päätin tehdä pikapullia. Ohjeeksi valikoitui Maku-lehden pikapullaohje, jota noudatin kirjaimellisesti ensimmäisen erän kanssa. Jokin jäi mausta kuitenkin uupumaan - suola! Ja tietysti margariinin sijaan käytin (ja käytän) voita.

Seuraavaan erään lisäsin 1 tl suolaa, ja kylläpä maistui pulla Huomattavasti paremmalta. Ihan kuin joissain suolaisissa ruoissa (tomaattipohjaiset kastikkeet, thairuoat, jne.) pitää olla tujaus sokeria täyteläisen maun saavuttamiseksi, niin myös jotkin makeat syötävät kaipaavat ripauksen suolaa. Pulla on sellainen, aivan kuten tuhdit, suklaiset leivonnaiset.

Olen nyt leiponut pikapullaa ja -pullia todella monta kertaa, ohje on kerrassaan loistava! Pullia voi tehdä joko kakkuvuokaan (20 cm), piirakkavuokaan, muffinivuokiin - vain mielikuvitus on rajana, ja aina toimii. 

Viime maanantaina sain yllättäen siskon tyttärineen kylään, ja tein tietysti pikapullia. Tosin vain puolikkaan annoksen sillä seurauksella, että viimeinen "pullamuffini" piti leikata tytöille tasan, ja taisi jäädä tyttöjen pullahampaita vielä kolottamaan. Seuraavalla kerralla kokonainen annos. Puolikkaasta taikinasta tulee siis 5 pikkupullaa. 


Pikapulla kakkuvuoassa paistettuna

Ja tässä tulee ohje - varmaan onnistuu sunnuntain laskiaispullatkin tämän kanssa!


PIKAPULLA
n. 10 annosta

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
75 g voita
2 dl maitoa

Pullan pintaan:
pähkinärouhetta, sokeria, kanelia, mitä mieleen tulee! ;)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sula voi ja maito. Sekoita tasaiseksi.
2. Kaada taikina voideltuun tasapohjaiseen (Ø 20 cm) vuokaan (tai 10 muffinivuokaan)  ja levitä tasaiseksi. 
3. Ripottele päälle haluamasi lisukkeet.
4. Paista pikapullaa 225 asteessa noin 20 minuuttia.


Lupaan, että tulet tekemään pikapullaa tällä ohjeella vielä monta kertaa!


Kuppi kahvia ja pikkuinen pikapulla, ja taas jaksaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...