tiistai 7. helmikuuta 2017

Borssi pakkaspäivää lämmittämään



Santsilautanen! :P


Keittohaasteen (Me Naiset 1/17 Maukkaasti liemessä) kolmas, Borssi! 

Ohje on mikkeliläisen Bistro Vileen kokki ja yrittäjä, Ilkka Arvolan laatima. Pitääpä käydä kesälomalla testaamassa Ilkan ravintola, sillä tämä oli paras borssi, jota olen koskaan syönyt! Salaisuus taitaa olla pitkähkössä haudutusajassa ja reippaassa määrässä etikkaa. Toimii aivan loistavasti!

Esivalmisteluihin kului aikaa ja käsivoimia, sillä juurekset piti raastaa yksitellen: punajuuria, porkkanoita, palsternakkaa... Jos kotoasi löytyy sähköllä toimiva raastin, niin onnittelut! Sipulit ja pekonit pilkottiin myös. Ensi kerralla laitan pekonia tuplat! Taidan olla melkoinen lihahirmu, kun niin moneen muiden laatimiin ohjeisiin aion lisätä seuraavalla kerralla lisää lihaa.

Smetena on Borssin kyljessä ehdoton. Etenkin, kun Borssi on niin etikkainen, smetana pehmentää makua mukavasti. 

Suosittelen tätä Borssia lämpimästi kaikille etenkin näin kylmänä pakkaspäivänä (Lahdessa on pakkasta yli -20...)!


Tähän Borssiin tuli neljä kaunista punajuurta :)


Borssin ainesosat valmiina kattilaan - melkoinen keko punajuuriraastetta!


BORSSI 

4-6 annosta

4 isohkoa punajuurta
2 porkkanaa
pala juuriselleriä (150 g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g pekonia (lihanrakastajana tuplaa määrä)
0,75 dl etikkaa
2 lihaliemikuutiota
1 l vettä
2 laakerinlehteä
0,25 tl valkopippuria
8 maustepippuria
2 neilikkaa
1 tl vuorisuolaa
1 tl timjamia

+ smetanaa & lehtipersiljaa

1. Kuori ja raasta juurekset, kuori ja pilko sipulit.
2. Pilko pekoni ja laita pekonikuutiot haaleaan kattilaan, ja nosta vasta sitten lämpötila kuumaksi - rasva irtoaa lihasta palamatta kattilan pohjaan. Lisää kasvikset ja kuullota 5 minuuttia.
2. Lisää etikka ja kiehauta pari minuuttia. Lisää (toisessa kattilassa erikseen keittämäsi) lihaliemi, mausteet ja suola. Hauduta keittoa vähintään tunti. Tarjoile smetanan ja lehtipersiljan kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...