sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Majoneesi (suomalaiseen makuun)



Majoa, kapriksia & leivitettyjä kuhafilepaloja, mums mums!


Meillä syödään majoa säännöllisesti: hamppareiden välissä, Coleslaw-salaatissa, paistetun kalan kanssa, jne. Parasta majoa saa tietysti itse tekemällä, vaikka Hellmann'sin majo onkin todella hyvä kakkonen.

Majoja ja ohjeita on joka lähtöön, mutta todella moni majo-ohje on turhan etikkainen (siis lopputulos) jopa minun makuuni. Tässä onkin kihlatun kehittelemä majo-ohje, jonka lopputuloksena saat Mäkkärin ihanaa McFeast-dippiä muistuttavaa majoa (eli ihan superia!). Jos tuntuu, että se on makuusi liian mietoa, niin voit tehdä siitä helposti tujumpaa etikan ja sinapin laatua vaihtamalla - stydimmät ainekset on ohjeessa suluissa.

Jos et vielä tiennyt, niin majo on ihan naurettavan helppoa tehdä. Ainekset vaan korkeaan astiaan ja sauvasekoittimella sekaisin. Majoa ei kuitenkaan saa liikaa "muussata" sauviksella, sillä se saattaa juoksettua. Jos niin käy, niin sekään ei haittaa - sekaan vain lisäkeltuainen, kunnon sekoitus, ja majo on pelastettu (kokemusta on siitäkin). Parhaiten majo sekoittuu, kun kaikki ainesosat ovat samanlämpöisiä. Meillä jääkaappikylmiä, ja hyvin toimii.


MAJONEESI


3 dl rypsiöljyä
2 munaa
1 tl suolaa (lisää tarvittaessa)
0,75 rkl siideriviinietikkaa (TAI 1 rkl normietikkaa)
0,5 rkl limemehua
1 tl mietoa sinappia (TAI 1 tl Dijon-sinappia)
1 tl sokeria (TAI jätät veks)

Laita korkeaan astiaan munat, sitten mausteet, ja lopuksi öljy. Aseta sauvasekottimen sekoitinpää purnukan pohjalle, käynnistä sekoitin ja nosta sitä hitaasti pohjalta ylös, ja majo on valmis! Maista ja mausta halutessasi lisää, nauti! :P 


Slurps! :P





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herkulliset Suklaaraitacookiet

SUKLAARAITACOOKIET 25 kpl 200 g voita 2 dl fariinisokeria 2 dl sokeria 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl...