En edes muista koska olen leiponut Kaneliässiä viimeksi, ehkäpä ylioppilasjuhliini!? Sen muistan, että tein ne pursottamalla. Nyt päätin tehdä sileitä versioita.
Taikinasta tulee juuri ja juuri koossa pysyvää, mikä takaa ilmavat ja rapsakat Ässät - ei mitään hampaat särkevää junttaa! Ohje on siis hyvä, suosittelen. Ja kanelia on riittävästi, sen pitää maistua!
Omista Ässistäni tuli melko pullukoita - jos haluat siroja ja pieniä, niin tee taikinapötköistä todella ohuita, silloin saat myös enemmän (n. 60 kpl) keksejä.
![]() |
Ässät uuniin menossa - näinkin siroista taikinapötkylöistä tuli jättejä Kaneliässiä |
PERINTEISET KANELIÄSSÄT
(40 muhkeaa)
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kaneli-sokeriseos:
3 tl kanelia
3 rkl sokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen niin, että taikina jää kuohkeaksi. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele jokaisesta ohut (Ø 1,5 cm) pitkä pötkylä, jonka pätkit kymmeneksi, n. 8 cm mittaiseksi pikkupötköksi. Pyörittele pikkupötköt kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile ne ässiksi. Paista ässiä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes ässät ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti